“The best teachers are those who show you where to look, but don’t tell you what to see.” – Alexandra K. Trenfor  

Zangles

“Ik volg al geruime tijd zanglessen bij Esmee. In gezellige en gestructureerde lessen wordt er ruimschoots gewerkt aan stemvorming, zang- en ademtechniek. Daarnaast geeft Esmee ook goede adviezen over in te studeren muziekstukken, waardoor het zingen nóg leuker wordt!”

“Ik vind het super leuk dat ik elke week weer mag komen zingen en leren, want wat leer je me veel!”

Door Esmee ben ik niet alleen beter gaan zingen, maar heb ik ook meer zelfvertrouwen gekregen. Ondanks dat ze je soms uit je comfortzone haalt, blijft plezier in het zingen altijd het belangrijkste in de les.

“Bedankt voor de vele jaren zangles! Ik heb veel van je geleerd en vond het erg leuk.”

Heb je altijd al willen leren zingen? Zing je graag en wil je je zangtechniek en muzikaliteit verder ontwikkelen? Dat kan!
In mijn zanglessen leer je je stem op een gezonde manier te gebruiken.

Ik geef momenteel les in Breda (praktijk aan huis) en Oosterhout (h19).

Sinds 2010 ben ik in het bezit van een docentenbevoegdheid en deel ik mijn enthousiasme over zingen en muziek graag met nieuwsgierige en leergierige leerlingen. Ik vind het een voorrecht om de leerling in zijn/haar vocale zoektocht te begeleiden en te zien hoe de leerling zich ook op het persoonlijke vlak ontwikkelt. Ik heb ervaring met jong en oud, beginner en gevorderd, en vind het belangrijk om een persoonlijke (doch professionele) band op te bouwen met mijn leerlingen waardoor zij zich veilig genoeg voelen om fouten te maken en nieuwe dingen te ontdekken.

In de lessen besteed ik aandacht aan technische aspecten als houding, adem en klankvorming. Samen zullen we op zoek gaan naar een vrije manier van zingen waarbij jouw eigen klank helemaal tot zijn recht komt.

Natuurlijk komt er ook repertoire aan bod. Aan de hand daarvan werken we aan interpretatie en muzikaliteit. De leerling heeft zelf een grote inbreng in de les; het plezier van de leerling staat immers voorop!

Ik kauw mijn leerlingen weinig voor en laat ze zoveel mogelijk zelf ontdekken (weliswaar door mij gestuurd), waardoor ze zeer bewust bezig zijn met het verkennen en herkennen van hun instrument, dat zich aan de binnenkant van het lichaam bevindt. Uiteraard kan de leerling persoonlijke doelen aangeven, waar we vervolgens samen aan kunnen werken.

Mijn kennis van de klassieke zangtechniek reikt heel ver (ik heb zelf mijn Master of Music behaald in de klassieke muziek), maar de afgelopen jaren heb ik mij ook (nog) weer extra verdiept in de technieken van de lichte muziek. Dus of je nu klassiek, pop, jazz of musical wilt zingen, je kunt bij mij terecht!

Je kunt altijd eerst een proefles of het try-out pakket aanvragen, zodat we kunnen kijken of het onderling klikt en of je de zanglessen wilt voortzetten.

Wie weet tot binnenkort in de zangles! 

Mocht je geïnteresseerd zijn om zangles bij mij te volgen in Oosterhout (dinsdag), kun je klikken op de onderstaande link.

h19 , Oosterhout

NB. Ik ben in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag.