Over

Mezzosopraan Esmee Schoones studeerde aan de conservatoria van Rotterdam en Tilburg en behaalde haar masterdiploma ‘klassieke zang’ als studente van Xenia Meijer en Maarten Koningsberger. Tijdens en na haar studie heeft ze zich verdiept en verrijkt tijdens meerdere (opera)masterclasses in binnen- en buitenland. Ze kreeg hiervoor verschillende talentenbeurzen toegewezen. Tegenwoordig is zij regelmatig in Duitsland te vinden om zanglessen te volgen bij Yamina Maamar.

Gedurende de jaren heeft Esmee een repertoire opgebouwd dat uiteenloopt van barokmuziek tot laat-romantische en impressionistische composities. Haar liefde voor de Franse taal maakt dat ze zich bijzonder thuis voelt in het Franse liedrepertoire, zowel in het klassieke repertoire als in het chansons repertoire.
Als solist was Esmee veelvuldig te horen in liedrecitals en operaconcerten.

Met veel plezier zingt Esmee al jaren als professioneel koorzangeres in projecten van ‘Laurens Collegium Rotterdam’ en ‘Rotterdam Symphony Chorus’. Met deze koren zingt ze op de grote concertpodia in binnen- en buitenland met orkesten en dirigenten van wereldformaat.

Momenteel volgt Esmee de opleiding tot ‘Zorg-Zangeres’ bij Maartje de Lint van Zingen in de Zorg. Vanaf dit voorjaar zal zij Individuele Zangsessies gaan verzorgen voor/met mensen met dementie/geheugenproblemen en hun naasten.

Naast uitvoerend zangeres is Esmee al geruime tijd actief als zangdocente. Ze heeft een zangpraktijk aan huis en geeft daarnaast les op locatie bij verschillende culturele instellingen. Ook is zij regelmatig te vinden in het basisonderwijs om zang- en stemvormingsworkshops te geven.