Biografie

De jonge Nederlandse mezzosopraan Esmee Schoones behaalde in het voorjaar van 2015 haar masterdiploma ‘klassieke zang’ aan het Tilburgs conservatorium als studente van Xenia Meijer. Daarnaast volgde ze regelmatig zanglessen bij Maarten Koningsberger.
De samenwerking met deze twee zangdocenten is na het behalen van het masterdiploma voortgezet. 

Gedurende de jaren heeft Esmee een breed repertoire opgebouwd dat uiteenloopt van barokmuziek tot laat romantische en impressionistische composities.
Momenteel verdiept zij zich in de verschillende ‘Hosenrolle’, behorende tot het lyrische mezzo stemvak. Daarnaast maakt haar liefde voor de Franse taal dat Esmee zich bijzonder thuisvoelt in het Franse (lied)repertoire.

In 2014 maakte Esmee haar debuut op het Duitse operatoneel tijdens de zomer operastudio van ‘Incanto International Academy’ in Lüneburg.  Voor haar deelname aan deze operastudio ontving Esmee een beurs van het Willem Mengelberg Fonds.

Als solist was Esmee de afgelopen jaren veelvuldig te horen in liedrecitals en operaconcerten.Met regelmaat verleent zij haar medewerking aan de professionele koren ‘Laurens Collegium Rotterdam’ en ‘Rotterdam Symphony Chorus’ , beiden o.l.v. Wiecher Mandemaker.

Esmee kreeg lessen van Frans Huijts, Carolyn Watkinson, Roberta Alexander, Cora Burggraaf, Charlotte Riedijk en Raymond Modesti en werkte samen met verschillende regisseurs en dramadocenten.Zij volgde meerdaagse masterclasses – in binnen- en buitenland – bij Rudolf Piernay, Maarten Koningsberger, Adriaan de Wit, John Dawson, Martha Sharp en Rudolf Jansen.

Tevens heeft Esmee reeds jaren ervaring met het geven van zangles. Ze heeft een eigen lespraktijk aan huis en geeft daarnaast les op locatie bij verschillende culturele verenigingen en zangscholen.

 

 

esme-5527